Basisonderhoud aan toestellen werktuigkundige installaties (C0019)

Je overweegt een carrière in de installatietechniek maar mist hierin een technische achtergrond. Dan is deze opleiding iets voor jou. Na het afronden van deze korte praktijkgerichte opleiding ben je in staat om aan toestellen van werktuigkundige installaties kwalitatief goed basis onderhoud te verrichten. Deze opleiding biedt een eerste stap in een loopbaan in de (installatie) techniek. 

Duur: 15 wekelijkse bijeenkomsten
Prijs: € 3.295,-
Startdatum:  8 november 2024
Erkenning: officieel erkend mbo certificaat – C0019  

Programma
De opleiding bestaat uit 15 wekelijkse bijeenkomsten van ieder 5 uur. De bijeenkomsten verzorgen wij met onze samenwerkingspartner IW-Midden. Zo ben je verzekerd van een goede mix van theorie- en praktijkonderwijs. Je leert door het te doen. In een kleine groep van maximaal 15 deelnemers ga je de theorie in praktijk brengen en dus veel oefenen in een praktijkomgeving ingericht naar de laatste ontwikkelingen.  

Tijdens onze opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod: 

  • treffen van voorbereidingen;  
  • nemen van voorzorgsmaatregelen;  
  • werking en toepassing gasverbrandingstoestellen; 
  • herkennen van toestel en installatieonderdelen; 
  • uitvoeren van metingen en testen in het kader van basisonderhoud;  
  • controleren van de werking;  
  • uitvoeren van gestructureerd onderhoud;  
  • inbedrijf stellen van diverse cv toestellen;
  • afronden van de werkzaamheden.  

Na afronding van de opleiding ben je in staat zelfstandig basisonderhoud uit te voeren aan toestellen van werktuigkundige installaties. 

Toelatingseis 

Voor deze opleiding komen zij-instromers in aanmerking die geen technische achtergrond hebben en geen vakgericht diploma of certificaat hebben in deze richting. Ook komen werkzoekenden in aanmerking die willen gaan werken in de installatietechniek.  

Certificaat 

De opleiding wordt afgesloten met een officieel erkend mbo-certificaat. 

Vervolgmogelijkheden 

Na het behalen van het mbo-certificaat Basisonderhoud aan toestellen werktuigkundige installaties te ontwikkelen (C0019), kun je versneld een mbo diploma niveau 2 of zelfs niveau 3 behalen. 

Data
Deze opleiding wordt op de vrijdag geven en op de volgende data plaatsvinden :
8 november 2024
15 november 2024
22 november 2024
29 november 2024
6 december 2024
13 december 2024
20 december 2024
10 januari 2025
17 januari 2025
24 januari 2025
Overige data volgt zsm

Locatie 
De bijeenkomsten worden verzorgd op onze School voor Techniek aan de Hardwareweg 15 in Amersfoort. 

Kosten
Deze opleiding kost € 3.295,- vrijgesteld van BTW en inclusief cursus- en verbruiksmateriaal, consumpties, examens en officieel erkend mbo-certificaat. Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur. 

Maakt jouw organisatie scholingskosten, dan bestaan er regelingen om in aanmerking te komen voor een gehele of gedeeltelijke vergoeding vanuit ontwikkel- of opleidingsfondsen, subsidie of regeling omtrent een leven lang ontwikkelen. Klik hier: voor een compleet aanbod.  

Valt jouw bedrijf onder de technische installatiebranche, dan komen jij en jouw werkgever mogelijk in aanmerking voor een tegemoetkoming in de studiekosten. Bekijk de subsidiemogelijkheden op de website van Wij Techniek 

Maatwerk
We verzorgen ook maatwerktrajecten, afgestemd op de wensen van jouw organisatie. Mocht hier interesse voor zijn, neem dan contact met ons op via info@professoinalsprogramma.nl