Instructeur MBO

Als instructeur ben je een echte vakprofessional die rechtstreeks uit de praktijk komt. Je weet waar je het over hebt. Met jouw kennis en ervaring zorg je voor een veilige en uitdagende leeromgeving voor studenten. Lijkt dat je wat? Dan is deze specialistenopleiding echt iets voor jou. Meer informatie?

Duur: 1 jaar
Prijs: 4.300 euro
Exacte startdata voor augustus 2024 volgt zo spoedig mogelijk
Erkenning: mbo-diploma

In deze eenjarige specialistenopleiding werk je hoofdzakelijk aan je pedagogische en didactische deskundigheid. Je ondersteunt bij het beoordelen en examineren van studenten. Je leert hoe je hen op verschillende manieren kunt begeleiden in hun beroepsvaardigheden. Je verzorgt praktijklessen en begeleidt anderen bij praktijksituaties. Je biedt structuur, je geeft feedback op inzet, houding en gedrag en je leert wat daarbij wel en niet werkt. Ook leer je hoe je je instructiemateriaal, readers en ander onderwijsmateriaal makkelijk eigen kunt maken.

Tijdens de opleidingsdagen wissel je ervaringen met instructeurs in opleiding (uit verschillende vakgebieden) uit. Meestal heel inspirerend! De groepsgrootte varieert van 14 tot 18 personen. Zo groei je in je rol als professional en haal je in één jaar een erkend mbo-diploma op niveau 4.

Je volgt de opleiding Instructeur MBO via de derde leerweg. Deze opleiding is ontwikkeld voor werkende mensen die in korte tijd hun bevoegdheid tot instructeur willen halen.

Toelatingseisen

  • Mbo-diploma op niveau 3 of een aantoonbaar vergelijkbaar niveau
  • Minimaal 0,2 fte werkzaam als (beginnend) instructeur. Je hebt vanuit die functie contact met studenten.

Als je niet voldoet aan de toelatingseisen kunnen we eventueel samen kijken naar wat er mogelijk is. Bijvoorbeeld een capaciteitentest waaruit blijkt of niveau 4 haalbaar is.

Kosten

De studiekosten voor deze opleiding bedragen €4300 euro per deelnemer. Dit is inclusief lesmateriaal, examens, locatie kosten, koffie, thee en lunch (op de opleidingsdag).

Dit is exclusief capaciteitentest niveau MBO 3, indien van toepassing.

 

Deze opleiding start weer in augustus 2024. Hiervoor kan je jezelf aanmelden middels de aanmeldknop. Wij zullen je zo snel als mogelijk uitnodigen voor een intakegesprek.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Melissa Voerman via mavn@mboamersfoort.nl of met Ilse Brouwer via iebw@mboamersfoort.nl. Zij zullen zo snel als mogelijk contact met je opnemen en je vragen beantwoorden.

De opleiding kent zestien opleidingsdagen waarin hoofdzakelijk gewerkt wordt aan je pedagogische en didactische deskundigheid. De opleiding leidt tot een erkend mbo-diploma op niveau 4. De opleidingsdagen voor het aankomende schooljaar zullen zo snel als mogelijk bekend worden gemaakt en zijn terug te vinden in de opleidingsgids