Leiderschapsprogramma op basis van vakmanschap

Professionals Programma van MBO Amersfoort heeft een praktische opleiding ontwikkeld specifiek voor startende en minder ervaren leidinggevenden die willen groeien in hun rol.

Je bent nieuwsgierig naar effectievere communicatie, je wilt begrijpen waarom bepaalde aanpakken goed werken, terwijl andere misschien niet helemaal het gewenste resultaat hebben. Je wilt meer inzicht in je eigen functioneren als leidinggevende.  
 
Tijdens deze opleiding krijg je inzicht in jouw sterke kanten als leidinggevende en verwerf je vaardigheden en instrumenten waarmee je op een inspirerende, motiverende en effectieve wijze leiding kan geven. 

Wat leer je? 
Je leert eigenschappen van effectief leiderschap kennen en toepassen op jou als leidinggevende. Je leert hoe je een werkplanning opstelt en wat je hiervoor nodig hebt. Je leert hoe je op gestructureerde wijze een werkoverleg voert en welke verschillende rollen er zijn. Je leert hoe je in de begeleiding kan aansluiten op de behoefte van de medewerker.

Dit alles met betrekking tot leidinggeven, aansturen, onderhandelen en communiceren verder te ontwikkelen naar MBO niveau 4.

Onderwerpen die in dit 10-daagse programma aan de orde komen zijn: 

  • Leiderschapsvaardigheden en -stijlen 
  • Planning maken en aanhouden 
  • Feedback geven en ontvangen 
  • Administreren en archiveren gegevens 
  • Communiceren en beïnvloeden 
  •  Personeelsbehoefte, werving en selectie ervan.  
  • Arbo, AVG en Arbeidsrecht  

 Elke bijeenkomst bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk, zodat je meteen het geleerde in de praktijk mag oefenen. 

Voor wie?
Dit Leiderschapsprogramma is interessant voor alle medewerkers die werkzaam zijn in een (startend) leidinggevende positie of die een leidinggevende positie ambiëren.
Bij het verzorgen van deze training gaan we uit van een startniveau op minimaal MBO niveau 3.

In een periode van ongeveer 10 maanden (startdata zijn flexibel en niet gebonden aan schooljaren), volgen lessen Nederlands, Engels, rekenen, Loopbaan & Burgerschap en keuzedelen. Deze lessen vinden veelal online plaats en zijn daarmee goed te combineren met een baan.

De opleiding wordt afgesloten met een Proeve van bekwaamheid. Daarnaast worden er examens afgenomen voor de keuzedelen, Nederlands, Engels en Rekenen en Loopbaan en Burgerschap. Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een officieel erkend MBO-diploma  Leidinggevende, niveau 4 (crebo 25160).

Deelnemers die recent een MBO-diploma hebben behaald, kunnen vrijstellingen krijgen voor een of meerdere onderdelen, van de algemene vakken. MBO Amersfoort beoordeelt dit per individuele deelnemer en komt zo, tot een op maat gemaakte opleiding voor een deelnemer.

Kosten 

De kosten voor dit Leiderschapsprogramma bedragen €4.000,- per deelnemer. 

Maakt je organisatie scholingskosten, dan bestaan er regelingen om in aanmerking te komen voor een gehele of gedeeltelijke vergoeding vanuit ontwikkel- of opleidingsfondsen, subsidie of
Regelingen en subsidies voor leven lang ontwikkelen | SER | SER 

Deze 10-daags leiderschapstraining plannen we met een interval van 3 weken waarmee dit programma een looptijd van ongeveer 7 maanden heeft. Uiteraard zijn ook andere planningen mogelijk die wij graag op aanvraag verzorgen. Informeer naar de mogelijkheden via info@professionalsprogramma.nl

Dag 1 Kick-off van het programma en inleiding in het leiderschap vrijdag 13 september 2024
Dag 2 Leiderschapsstijlen vrijdag 4 oktober 2024
Dag 3 Planningen maken en aanhouden vrijdag 18 oktober 2024
Dag 4 Feedback geven en ontvangen vrijdag 8 november 2024
Dag 5 Administreren en archiveren gegevens vrijdag 29 november 2024
Dag 6 Effectief communiceren vrijdag 20 december 2024
Dag 7 Personeelsbehoefte, werving en selectie vrijdag 10 januari 2025
Dag 8 Aansturen van een team, functioneren vrijdag 31 januari 2025
 en beoordelen
Dag 9 Arbo, AVG en Arbeidsrecht vrijdag 21 februari 2025
Dag 10 Afronding van het programma vrijdag 14 maart 2025
Terugkombijeenkomst

In een periode van ongeveer 10 maanden (startdata zijn flexibel en niet gebonden aan schooljaren), volgen lessen Nederlands, Engels, rekenen, Loopbaan & Burgerschap en keuzedelen. Deze lessen vinden veelal online plaats en zijn daarmee goed te combineren met een baan.

Het Leiderschapsprogramma is gepland op de locatie Hotelschool gesitueerd bij Leerhotel het Klooster.

We verzorgen ook maatwerktrajecten, afgestemd op de wensen van jouw organisatie. Mocht hier interesse voor zijn, neem dan contact op met onze accountmanager, Nadja Jonkers. Zij is te bereiken op 06-40907064 of njonkers@professionalsprogramma.nl.