NIEUW Ondersteuning in de kinderopvang (K1416)

Als groepshulp werk je met kinderen in de kinderopvang. In deze scholing leer hoe je kan helpen bij de verzorging van de kinderen. Hoe je de kinderen het beste uitleg en voorbeelden kunt geven over persoonlijke verzorging en hygiëne. Daarnaast leer je hoe je hen bijvoorbeeld kunt helpen met het klaarmaken van een boterham en hoe ze het beste hun handen kunnen wassen.  

Duur: 5 wekelijkse bijeenkomsten van een halve dag
Erkenning: mbo-certificaat K1416- crebo 25498
Kosten: op aanvraag
Locatie: MBO Amersfoort, Leusderweg 30-34, Amersfoort
Data: september 2024 en maart 2025

Deze scholing maakt deel uit van het ‘ontwikkelpad in de kinderopvang’. 

Maakt jouw organisatie scholingskosten, dan bestaan er regelingen om in aanmerking te komen voor een gehele of gedeeltelijke vergoeding vanuit ontwikkel- of opleidingsfondsen, subsidie of  Regelingen en subsidies voor leven lang ontwikkelen | SER | SER. 

We verzorgen ook maatwerktrajecten, afgestemd op de wensen van jouw organisatie. Mocht hier interesse voor zijn, neem dan contact op met onze accountmanager, Inge Kleiss. Zij is te bereiken op 06-40528839 of via email; ikleiss@professionalsprogramma.nl.

 

Tijdens deze scholing leer je hoe je de pedagogisch medeweker kunt ondersteunen bij de verzorging van de kinderen. De volgende onderwerpen komen aan bod: 

  • De ontwikkelingsfasen van een kind 
  • Uitleggen geven en voordoen van handelingen  
  • Begeleiden bij spel en beweging  
  • Besmettingsrisico’s van veel voorkomende kinderziekten 
  • Omgaan met verschillende culturele achtergronden  
  • Prioriteiten stellen in je eigen werkzaamheden

Elke bijeenkomst bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk, zodat je het geleerde meteen in de praktijk kunt oefenen. Naast de lesdagen ga je in je eigen praktijk aan de slag met opdrachten.
We verwachten dat je naast het volgen van je opleiding, nog zo’n drie uur per week bezig zult zijn met het maken van huiswerkopdrachten en het maken van opdrachten in de praktijk.

Voor wie?
Ben je praktisch ingesteld en werk je in de kinderopvang of vind je het leuk om in de kinderopvang te gaan werken? Ben je open, sociaal, integer en hulpvaardig? Wil je jezelf bijscholen op het gebied van verzorgende en ontwikkelingsgerichte taken?
Dan is deze korte praktische scholing vast iets voor jou.
En mocht je verder willen leren richting groepshulp of pedagogisch medewerker, dan is deze scholing een fijne opstap.

Beoordeling 
De opleiding rond je af met praktijkexamens. 
Dit praktijkdeel voer je bij voorkeur uit in je eigen beroepspraktijk. 

Certificaat
Na het succesvol afronden van het examen krijg je een mbo-certificaat ‘Ondersteuning in de kinderopvang (K1416)’ geschikt voor niveau 2. Dit mbo-certificaat biedt vrijstelling op een keuzedeel, wanneer je het mbo-diploma Helpende zorg en welzijn, niveau 2 wilt behalen.

Vervolgmogelijkheden
Wanneer je het mbo-certificaat Ondersteuning in de kinderopvang hebt behaald kun je aan de slag in de kinderopvang en ben je goed in staat om een pedagogisch medewerker te ondersteunen bij de verzorging van de kinderen. Daarnaast geeft het certificaat vrijstelling op een keuzedeel bij het behalen van het mbo-diploma Helpende zorg en welzijn, niveau 2.

Data
Deze scholing bestaat uit 5-wekelijkse bijeenkomsten van een halve dag.

Deze opleiding heeft de volgende start momenten: 

  • September 2024; 
  • Maart 2025.