Technisch leidinggevende

Professionals Programma van MBO Amersfoort heeft een praktische opleiding ontwikkeld specifiek gericht op leidinggeven in de techniek.

Leidinggeven in een technische omgeving is vaak net even anders dan op andere plekken. Deze intensieve opleiding is speciaal ontwikkeld voor uitvoerders, (beginnend en/of ervaren) leidinggevend monteurs en hoofdmonteurs om hun vaardigheden met betrekking tot leidinggeven, aansturen, onderhandelen en communiceren verder te ontwikkelen naar MBO niveau 4.

Programma

In dit programma komen de verschillende vaardigheden van een goede leider aan de orde. Binnen een veilige leeromgeving wordt constant gewerkt aan de eigen doelen, waardoor het rendement voor zowel de deelnemer als de organisatie optimaal is. Het programma bestaat uit 10 bijeenkomsten van een dag, waarin actieve en prikkelende werkvormen worden afgewisseld met casussen uit de dagelijkse beroeps praktijk van de deelnemer. De docent/ trainer geeft tijdens deze dagen voortdurend feedback en zorgt ervoor dat leren leuk en effectief is.

Onderwerpen die in deze opleiding aan bod komen zijn:

  • Projectmanagement
  • Leiderschapsvaardigheden en -stijlen
  • Planning maken en aanhouden
  • Feedback geven en ontvangen
  • Administreren en archiveren gegevens
  • Communiceren en beïnvloeden
  • Verbetermethodieken en optimalisatie
  • Motiveren en aansturen van een team
  • Arbo, veiligheid en milieu

Deze opleiding bestaat uit 10 bijeenkomsten van 1 dag, die om de 3 weken plaatsvinden. Elke bijeenkomst bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk, zodat je meteen het geleerde in de praktijk mag oefenen. Tussen de bijeenkomsten maakt de deelnemer verschillende opdrachten.

In een periode van ongeveer 10 maanden (startdata zijn flexibel en niet gebonden aan schooljaren), volgen lessen Nederlands, Engels, rekenen, Loopbaan & Burgerschap en keuzedelen. Deze lessen vinden veelal online plaats en zijn daarmee goed te combineren met een baan.

De opleiding wordt afgesloten met een Proeve van bekwaamheid. Daarnaast worden er examens afgenomen voor de keuzedelen, Nederlands, Engels en Rekenen en Loopbaan en Burgerschap. Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een officieel erkend MBO-diploma Technisch Leidinggevende, niveau 4 (crebo 25161).

Deelnemers die recent een MBO-diploma hebben behaald, kunnen vrijstellingen krijgen voor een of meerdere onderdelen, van de algemene vakken. MBO Amersfoort beoordeelt dit per individuele deelnemer en komt zo, tot een op maat gemaakte opleiding voor een deelnemer.

Voor wie?

Deze opleiding is interessant voor alle medewerkers met een gedegen technische achtergrond en die werkzaam zijn in een (startend) leidinggevende positie of die een leidinggevende positie in de techniek ambiëren. Om deel te kunnen nemen aan deze opleiding, moet de deelnemer beschikken over een (technisch) mbo-diploma op minimaal niveau 3. Indien de medewerker hier niet over beschikt wordt een assessment afgenomen.

Deze opleiding Technisch Leidinggevende, niveau 4 bevat 10 bijeenkomsten van een dag en plannen we met een interval van 3 weken waarmee dit programma een looptijd van ongeveer 10 maanden heeft. Uiteraard zijn ook andere planningen mogelijk die wij graag op aanvraag verzorgen. Informeer naar de mogelijkheden via info@professionalsprogramma.nl

De opleiding Technisch Leidinggevende kan op elke locatie worden verzorgd waar men wenst, of op een door Professionals Programma uitgezochte locatie.

Kosten

De kosten voor deze opleiding in de derde leerweg bedragen € 4.550,- per deelnemer.

Maakt je organisatie scholingskosten, dan bestaan er regelingen om in aanmerking te komen voor een gehele of gedeeltelijke vergoeding vanuit ontwikkel- of opleidingsfondsen, subsidie of  Regelingen en subsidies voor leven lang ontwikkelen | SER | SER.

We verzorgen ook maatwerktrajecten, afgestemd op de wensen van jouw organisatie. Mocht hier interesse voor zijn, neem dan contact op met onze accountmanager, Nadja Jonkers. Zij is te bereiken
op 06-40907064 of njonkers@professionalsprogramma.nl.