Technisch leiderschapsprogramma

Professionals Programma van MBO Amersfoort heeft een praktisch leiderschapsprogramma ontwikkeld specifiek gericht op de Technische installatiebranche.

Deze intensieve training is speciaal ontwikkeld voor uitvoerders, (beginnend en/of ervaren) leidinggevend monteurs en hoofdmonteurs om hun vaardigheden met betrekking tot leidinggeven, aansturen, onderhandelen en communiceren verder te ontwikkelen.

Programma

In dit programma komen de verschillende vaardigheden van een goede leider aan de orde. Binnen een veilige leeromgeving wordt constant gewerkt aan de eigen doelen, waardoor het rendement voor zowel de deelnemer als de organisatie optimaal is. Het programma bestaat uit 10 bijeenkomsten van een dag, waarin actieve en prikkelende werkvormen worden afgewisseld met casussen uit de dagelijkse beroeps praktijk van de deelnemer. De ervaren trainers geven tijdens deze dagen voortdurend feedback en zorgen dat leren leuk en effectief is.

Onderwerpen die in dit 10 daagse programma aan de orde komen zijn:

  • Projectmanagement
  • Leiderschapsvaardigheden en -stijlen
  • Planning maken en aanhouden
  • Feedback geven en ontvangen
  • Administreren en archiveren gegevens
  • Communiceren en beïnvloeden
  • Verbetermethodieken en optimalisatie
  • Motiveren en aansturen van een team
  • Arbo, veiligheid en milieu

Elke bijeenkomst bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk, zodat je meteen het geleerde in de praktijk mag oefenen.

Voor wie?

Deze opleiding is interessant voor alle medewerkers met een gedegen technische achtergrond en die werkzaam zijn in een (startend) leidinggevende positie of die een leidinggevende positie in de techniek ambiëren.

Na 10 dagen het intensieve technische Leiderschapsprogramma te hebben gevolgd waarin leidinggeven en projectmanagementvaardigheden in de techniek uitvoerig aan de orde zijn geweest, ontvangt de deelnemer een bewijs van deelname.

Dit 10-daags leiderschapsprogramma plannen we met een interval van 3 weken waarmee dit programma een looptijd van ongeveer 8 maanden heeft. Uiteraard zijn ook andere planningen mogelijk die wij graag op aanvraag verzorgen. Informeer naar de mogelijkheden via info@professionalsprogramma.nl

Het Technische Leiderschapsprogramma kan op elke locatie worden verzorgd waar men wenst, of op een door Professionals Programma uitgezochte locatie.

Kosten

De kosten voor dit 10-daags Leiderschapsprogramma bedragen
€ 3.250,- per deelnemer.

Maakt je organisatie scholingskosten, dan bestaan er regelingen om in aanmerking te komen voor een gehele of gedeeltelijke vergoeding vanuit ontwikkel- of opleidingsfondsen, subsidie of
Regelingen en subsidies voor leven lang ontwikkelen | SER | SER

We verzorgen ook maatwerktrajecten, afgestemd op de wensen van jouw organisatie. Mocht hier interesse voor zijn, neem dan contact op met onze accountmanager, Nadja Jonkers. Zij is te bereiken
op 06-40907064 of njonkers@professionalsprogramma.nl.