Basisvaardigheden Werktuigkundige Installaties (K0667)

Met de opleiding Basisvaardigheden werktuigkundige installaties leer je de basisvaardigheden voor het veilig aanleggen van werktuigkundige installaties, zoals het aanleggen van (delen van) werktuigkundige en sanitaire installaties, en het (de)monteren van werktuigkundige installaties en sanitaire toestellen of appendages. 

Tijdens 14 bijeenkomsten van een halve dag, leer je de basisvaardigheden van voor het veilig aanleggen van werktuigkundige installaties.
De volgende onderwerpen komen in de opleiding aan bod:

– Gereedschappen, materiaal en gangbare materialen die worden
gebruikt bij het installeren van werktuigkundige en sanitaire
installaties

– Opbouw, functie en werking van standaard werktuigkundige en
sanitaire installaties

– Montagetechnieken van werktuigkundige en sanitaire installaties
– Aanleggen van of delen van werktuigkundige en sanitaire installaties
– Relevante NEN-normen, regels en veiligheidsvoorschriften
– (de)monteren van werktuigkundige installaties en sanitaire toestellen of appendages 

De bijeenkomsten bestaan uit een combinatie van theorie en praktijk, zodat je meteen het geleerde in de praktijk mag oefenen.  

Voor wie?
Deze opleiding is bedoeld voor zowel elektrotechnische zij-instromers als werkzoekenden met affiniteit voor werktuigkundige installatietechniek. Na het volgen van deze opleiding ben je breder inzetbaar, omdat je naast elektrotechnische kennis en vaardigheden ook werktuigkundige kennis en vaardigheden bezit. Dit maakt de communicatie met andere vakdisciplines effectiever en gemakkelijker. 

Beoordeling 
De opleiding rond je af met een praktijkexamen. 

Certificaat
Na het succesvol afronden van het praktijkexamen krijg je een officieel erkend mbo certificaat Basisvaardigheden Werktuigkundige installaties K0667, geschikt voor niveau 2 en 3. Na het behalen van het certificaat is de deelnemer beter inzetbaar op het uitvoeren van eenvoudige installatietechnische werkzaamheden, zoals het aanleggen van (delen van) werktuigkundige en sanitaire installaties, en het (de)monteren van werktuigkundige installaties en sanitaire toestellen of appendages. 

 

Deze opleiding bestaat uit 14-wekelijkse bijeenkomsten van een halve dag: 13 bijeenkomsten les en een praktijkexamen.  

Locatie
De bijeenkomsten worden verzorgd op onze School voor Techniek in Amersfoort. 

Kosten
De totale kosten voor deze opleiding zijn € 2.500 per deelnemer. 

Maakt je organisatie scholingskosten, dan bestaan er regelingen om in aanmerking te komen voor een gehele of gedeeltelijke vergoeding vanuit ontwikkel- of opleidingsfondsen, subsidie of  Regelingen en subsidies voor leven lang ontwikkelen | SER | SER 

We verzorgen ook maatwerktrajecten, afgestemd op de wensen van jouw organisatie. Mocht hier interesse voor zijn, neem dan contact op met onze accountmanager, Nadja Jonkers. Zij is te bereiken
op 06-40907064 of njonkers@professionalsprogramma.nl.

Vervolgmogelijkheden 

Wanneer je het MBO certificaat Basisvaardigheden werktuigkundige installaties hebt behaald kun je aan de slag bij een installateur. Daarnaast geeft het certificaat ook vrijstelling voor een keuzedeel bij het behalen van een volledig mbo-diploma niveau 2 of 3.